7 Nisan 2014 Pazartesi

Fikrim hala hür benim.

Kuşlu, ruhu özgür birşeyler ile başlayacağım sonra kediler ile devam ederim:)


Buzlandırma efektini edineli uzun bir süre olmuştu ama bir türlü fırsat olmamıştı denemek için. Nihayet geçen hafta bu kuşlu buzlu kavanozlarımı tamamlayabildim. Blogda paylaşma zamanı biraz gecikti. 


Buzlandırma efekti kullanarak boyadığım cam kavanozlarda dekupaj ve hamur kabartma tekniklerini uyguladım. Buzlu görüntü hoşuma gitti; farklı renk denemelerini de yapacağım sanırım:)


Ve...
Kesin sonuçlar açıklanmadan yerel seçim hakkında yazmayacaktım ama baktım olacak gibi değil. Hukuk değil guguk baskın çıkınca yazıverdim gitti.

Yerel seçim parodisinin üzerinden tam bir hafta geçti. 
"şantaj, montaj, dublaj" triosunun biatta kusur etmeyenler üzerindeki 
etkisini,
"Hırsız var" diye bağırırken "paralelsiniz" diyen ustanın elinin ne kadar uzun olduğunu, 
Gencecik canların kanına bulanan ellerin, hain emeller uğruna seçim hileleri ile b...ka bulanmaktan çekinmediklerini,
Oy vermenin yetmediğini, oyu korumak için seferberlik ilan etmenin gerektiğini,
Reyinin peşinde koşturan, paralanan adam gibi adamları,
İleri demokrasinin trafosunu sabote eden kedileri (!) gördük.


Nihayetinde sonuçlarının farklı olmasını dilediğim bir yerel seçim idi. Çok yaklaşmıştık. Olmadı, oldurtmadılar. O kadar bilendiğim anlar oldu ki kendimden, yapabileceklerimden korktum. Umudumu, demokrasiye ve hukuka inancımı hala yitirmedim. İnanıyorum ki gün gelecek, insanlar oy vermeye giderken erzak dolaplarını düşünmeyecekler.

Pışttt!!!
Sözde %46 ile aklandığını sanan balkon güzeli, lafım sana.
"Memleket bir kurtlar sofrasına döndü mü, isyan haktır."

18 yorum:

  1. bence de renk renk kavanozlara devam, şu karanlıkta renkli birşeylere ihtiyacımız var... elinize sağlık, çok cici olmuşlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gündemden sıyrılmanın en güzel yolu:)

      Sil
  2. Nasıl güzel bir yazı olmuş, her zamanki gibi ♥ Nerelerden, nerelere, her konuyu toparlamışsın :) Öncelikle, kavanozlara ba-yıl-dım, ellerine sağlık! Siyaset ise... Hepimiz aynı hisleri yaşıyoruz, aynı endişeler, sinirler, umutsuzluklar... Diyecek bir şey yok... Kedi mevzusu ise, efsane :) Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradan buradan eklektik yazdım :P.. Aslında söylemek istediğim çok şey var da ifade edecek uygun kelime yok:) Kavanozlar için de teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Çok çok çok güzeller bunlar Ayça'cım ellerine sağlık,seçimlere ise hiç girmeyeceğim,konuş konuş dilimde tüy bitti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Aylin. Gak geldi artık haklısın. Ne dertli başımız varmış bizim:)

      Sil
  4. Umut sizsiniz artık!
    Oylar heba oldu diye bağırmaktansa oylara sahip çıkılmalı. Sandık nöbeti namus nöbeti gibi görülmeli. Genel seçimlere kadar akıllanırız umarım,yoksa gidişat iyi değil !
    Kavanozlar pek güzel olmuş ellerine sağlık. Ben hiç buzlanma çalışmadım çalışsam mı ?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız; temcit pilavı gibi oylarımızı çaldılar bıdı bıdısı yapılacağına icraat gerekiyor memlekete. Muhalefete de iyice sinir olmaya başladım. Seçmenlerinin oylarının arkasını kollayacaklarına cumhurbaşkanlığı seçimlerine gömüldüler. Seçim öncesi bas bas bağırırken iyiydi bize oy verin diye. Önümüzdeki her iki seçim için de endişeliyim aslında. Seçimden birkaç hafta öncesinden kendimizi kampa çekelim bari de sonrasında sandık peşinde koşarken enerjiye ihtiyacımız olacak:)
      Buzlandırmayı benim de ilk deneyişimdi, hoşuma gitti. Bence bir deneyin. Şeffaf olanı alıyorum ben, rengi içine kendim katıyorum; böylece istediğim tonu da elde etmiş oluyorum.

      Sil
  5. Ayça'm buzlu görünüm çok hoşuma gitti, yeşil özellikle yakışmış sanki...eline koluna sağlık canım, seçim bitmedi yine gelecek - hani eskiden bir klima reklamı vardı ya- yaz yine gelecek diye...seçim yine gelecek hem de bir yıl sonra ve daha önemli genel seçim! Bu yüzden mutlaka bu İLKEL ve hileye müsait oy atmada kurtulmamız lazım ben blogumda yazdım, oy atarken elektronik internet işlemiyle oy atmalıyız, attığımız anda kendi partimizin bilgisayarına da oyumuz yüklenmeli ve 'A partisine oy kullandınız' şeklinde bir geri dönüş bize yapılmalı, 1 milyon 800 küsur yani 2 milyona yakın geçersiz oy var! daireye isabet ettirtin ettirmedin! kredi kartı çalınmasına nasıl önlem alınıyorsa büyük önlemler de alınır ve TEK OY BİLE GEÇERSİZ OLMAZ, kimse yanlış partiye oy atmaz, herkes kimlik, adres, isim soyadı ile oyunu kullanır, istediği zaman aynı bilgileri girerek KONTROL eder, bakalım kimse oyumla oynamış mı diye? Mesela AYça kimlik no XXXXX orada A partisine oy atmıştır diye kontrol edebilirsin...bunu herkese anlatıyorum destek istiyorum 1 yıl fazla bir süre değil çünkü bir de bunu hazırlaması lazım. Kampanya filan başlatalım partilere yazalım...yoksa seneye yine KEDİ esprileri trafo esprileri yapar ağlaşırız.. .akp nin gerçek oyunun % 20 lerde olduğu % 20 oyu çaldığına inanan biri olarak bu konu çok önemli..

    balkon güzeline gelince:) güzel deme kız çirkin bal gibi çirkin, meymenetsiz, suratsız, mendebur, çünkü ruhu çirkin:))))

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde Abla. Blogunda okumuştum oy verme sistemine ilişkin o yazını. Farklı bir sistem kesinlikle lazım çünkü her geçen seçimde daha fazla iğrençleşiyorlar. Bahsettiğin gibi bir sistemi gönülden isterim ancak malum kişilerin bu taraftar olmayacağına adım gibi de eminim. Yoksa nasıl çalıp çırpacaklar. Ben de kesinlikle almış oldukları oy oranının doğruluğuna inanmıyorum. Gelecek seçimde de sinirimden kudurup ağlamak istemiyorum gerçekten. Genel merkezlere atalım mailleri. Ben çevremi de bu doğrultuda yönlendireceğim.

      Balkon güzeline gelince o şöyle oldu. Bunlardan kendini bilmezin biri eski cumhurbaşkanımıza "saksı" nitelemesini yapmıştı. Sonrasında bunu balkonda görünce aklıma cam güzeli diye bir çiçek vardı o geldi. Oradan da aklım sıçradı ve adı balkon güzeli oldu:P ..Ay deli miyim neyim nereden nereye gittim. Amannn memlekette herkes akıllı bir ben mi deli:P
      Sevgiler...

      Sil
  6. Kavanozlarınıza bayıldım harika olmuşlar çok şık duruyorlar. Buzlandırma efektini de ilk defa sizde duydum . Ayrı özel bir boyası var sanırım. Sizin kavanozlarınızı gördükçe boyamayı ne kadar özlediğimi anlıyorum ilk fırsatta inşallah :) emeğinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; evet ayrı bir boyası var. Renkli ya da şeffaf olarak alabiliyorsunuz. Ben şeffaf tercih etmiştim renklerin tonunu kendim verebilmek için:) Benim de boyadıkça boyayasım geliyor; sonum ne olacak merak ediyorum doğrusu:). Sevgiler..

      Sil
  7. Kavanozlar kesinlikle çok güzel olmuşlar, buzlandrma tekniğini çok duyuyorum bende deneyeceğim sanırım :) Ellerinize sağlık.
    Sözleriniz hepimizin duygularını yansıtıyor, sonuçlar çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Deneyin bence de; sonuç hoşunuza gidecektir.

      Sil
  8. Merhaba :)
    Kavonozları sen mi yaptın gerçekten :)
    Harika olmuş işte becerikli insanın hali başka oluyo :)
    Emeğine sağlık :)
    Siyaset konusunda o kadar haklısın ki keşkelerimizin gerçek olmasını dileyebiliyoruz sadece...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; aklımdan geçenleri kavanozlarıma yansıtmaya çalışıyorum:)
      Memleket davaları yüzünden sağlığımı yitirme noktasına geldiğim için biraz uzak durmaya çalışıyorum aslında. Ne kadar durabileceksem:P

      Sil
  9. Kavanozlariniz cok zarif olmus. Buzlandirma efektini ilk defa duyuyorum. Cam boyamaya basladigimda bu teknigi mutlaka deneyecegim. Dilimli dekupaj kagidi, kus motifi hepsi cok yakismis. Ellerinize saglik, sevgilerimle:)

    YanıtlaSil