10 Nisan 2014 Perşembe

Hmm uyku mu? O da ne?

Bir süredir uykusuzluk derdinden muzdaribim. Bir türlü uykum gelmiyor. Geceleri geç saatlere kadar zombi gibi dolanıyorum evin içinde:S.. Hain uyku!!! Hiç acıması da yok.


Geçtiğimiz Pazar günü annemlere rutin haftasonu ziyaretimizi yaparken önceden kalıbını çıkardığımız uyku gözlüklerine bir el atalım dedik. Aslında hep aklımdaydılar ama kavanozlar içerisinde kaybolunca ben, hayata geçmeleri biraz zaman aldı:) Çıkardık keçeleri, kestik, biçtik, diktik ve ortaya bunlar çıktı. Benim hoşuma gittiler, biraz unisex oldular gerçi:P ..Belki bir şapka ya da kurdele eklenerek farklılaştırılabilirler. Ama ben bu hallerini de sevdim. 

Bir de farkettim ki ben boş duramıyorum. Sürekli birşeylerle uğraşma çabası içerisindeyim. Annemlere her ziyarete gittiğimizde yeni birşey ile geri dönüyorum. Keramet bende değil baba evimde mi acaba:)

Gece ayakta olduğuma göre baykuş olmalıyım ben aslında, kedi değil. 
Gözlüğümü de takayım da tam olsun:P


Ve zombilikte annesini yalnız bırakmayan oğluşum Badem:)

İyi geceler blogger dostları...

7 Nisan 2014 Pazartesi

Fikrim hala hür benim.

Kuşlu, ruhu özgür birşeyler ile başlayacağım sonra kediler ile devam ederim:)


Buzlandırma efektini edineli uzun bir süre olmuştu ama bir türlü fırsat olmamıştı denemek için. Nihayet geçen hafta bu kuşlu buzlu kavanozlarımı tamamlayabildim. Blogda paylaşma zamanı biraz gecikti. 


Buzlandırma efekti kullanarak boyadığım cam kavanozlarda dekupaj ve hamur kabartma tekniklerini uyguladım. Buzlu görüntü hoşuma gitti; farklı renk denemelerini de yapacağım sanırım:)


Ve...
Kesin sonuçlar açıklanmadan yerel seçim hakkında yazmayacaktım ama baktım olacak gibi değil. Hukuk değil guguk baskın çıkınca yazıverdim gitti.

Yerel seçim parodisinin üzerinden tam bir hafta geçti. 
"şantaj, montaj, dublaj" triosunun biatta kusur etmeyenler üzerindeki 
etkisini,
"Hırsız var" diye bağırırken "paralelsiniz" diyen ustanın elinin ne kadar uzun olduğunu, 
Gencecik canların kanına bulanan ellerin, hain emeller uğruna seçim hileleri ile b...ka bulanmaktan çekinmediklerini,
Oy vermenin yetmediğini, oyu korumak için seferberlik ilan etmenin gerektiğini,
Reyinin peşinde koşturan, paralanan adam gibi adamları,
İleri demokrasinin trafosunu sabote eden kedileri (!) gördük.


Nihayetinde sonuçlarının farklı olmasını dilediğim bir yerel seçim idi. Çok yaklaşmıştık. Olmadı, oldurtmadılar. O kadar bilendiğim anlar oldu ki kendimden, yapabileceklerimden korktum. Umudumu, demokrasiye ve hukuka inancımı hala yitirmedim. İnanıyorum ki gün gelecek, insanlar oy vermeye giderken erzak dolaplarını düşünmeyecekler.

Pışttt!!!
Sözde %46 ile aklandığını sanan balkon güzeli, lafım sana.
"Memleket bir kurtlar sofrasına döndü mü, isyan haktır."