13 Aralık 2013 Cuma

Kesmeceli, biçmeceli...

Merhaba!
Bugün bloguma ihanet ettim geç kaldım; hiç gelmemekten iyidir gerçi:). Bakalım neler yapmışız:


Dün başladığım geyşa serimin ilk kat boyalarını yaptım. Sonrasında kumaş dünyasına daldım. Aslında ben kalp figüründen pek haz etmem. Bilenler bilir:) Ama kapı - duvar süsü ve lavanta kesesi olarak hoşuma gitmeye başladılar. Üretimi seriye bağlayarak dört tane süs yaptık. Yaptık diyorum çünkü canım annemle birlikteydik:) Kiminin içine lavanta ekledik kiminin ucuna püskül taktık. Fikir fırtınası yaptık bol bol:)  

  


  

Uyku bastırmadan geyşalarımın ikinci kat boyalarını atayım. Sevgiyle kalın, iyi geceler dileriz:)







12 Aralık 2013 Perşembe

Çay tabaklarım görücüye çıkıyor:)

Yılan hikayesine dönmeden tabaklarımı yayınlayabileceğim çok şükür:) Öncesi ve sonrasıyla çay tabaklarım


Aceleciliğimin kurbanı olarak çay tabaklarının ham halini çekmeyi unuttum:S.Öncesinde de kendime tembih etmiştim önce ham fotoğraf çek diye peh! En ham hali bu fotografta görülüyor az biraz:) Uygulama aşamaları önceki yayınımda takip edilebiliyor.





 Bence güzel oldular. Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş derler gerçi:)



 Bunlar da  bugün sıraya giren geyşa serim. Aklımda bir milyon şey var. Hepsini sıraya koymalıyım. Daha bu takımların kurabiye tabaklarını yapacağım:)


Bu da dün gece tek yapraktan ibaret olan kanaviçemin bitmiş hali. Sevgiyle kalın...

Yola çıktık geliyoruz!

Merhaba, günün ilk postu bugün kesilip, biçilip ve yola çıkan desenler için gelsin.

 

Bir sürü çay tabağı beni bekler. Gün içerisinde ilerleyen saatlerde çay tabaklarımla birlikte görüşmek üzere:)

11 Aralık 2013 Çarşamba

Kışı sevmiyorum demiş miydim:P

 
                                    

 Kar kış derken içimi kasvet bastı bugün. Çay tabaklarının son kat boyasını atayım derken ne olsa beğenirsiniz; boyam bitti iki tabak son katlandı diğerleri boynunu büktü. Kendime acayip sinirlendim. Genelde tedarikli ilerleyen bir insanım ama arada çatlak olabiliyormuş demek ki.:) Bitmiş hallerini bugün paylaşmayı düşünürken yarına kaldı ne yazık ki. Verniklemeden önce paylaşacağım çünkü bir de onun kurumasını bekleyemem..:)
Boya olmayınca ver elini dostum kanaviçe...Kuşlu yapraklı bişiler deniyorum. Büyük ihtimalle lavanta kesesi yada minik yastık olacak. Henüz karar veremedim. Ortaya çıkana göre şekillenecek artık.

 Badem Bey baba kucağında keyif yapıyor.

 Ben çayıma ve işime kaçıyorum, sevgiyle kalın.


10 Aralık 2013 Salı

İstanbul'da kar yüzünü gösterdi.

      Ne kadar soğuk ve iç karartıcı bir gündü bugün. Ben yaz çocuğuyum; kışı sevmem. Zorlu hava şartlarında açık havada kalan canlar için içim acır çünkü. Umarım paylaştığım şeyler az da olsa keyfimi yerine getirir. Malum, bloguma baktığımda yaptıklarım daha çok hoşuma gidiyor..:)
      İlk olarak cam bir günlük süt şişesinin kuzuya dönüşümünü gelsin.

    

     

Boyamaya başladığımda nasıl birşey çıkacağı hakkında bir fikrim yoktu. Ancak boyama sonrası peçete dekupajı bittiğinde ortaya çıkan beni çok mutlu etti.


  

 Uzun zaman önce, takriben 4 yıl oluyor, İkea' dan kendimi tutamayarak üçlü beşli aldığım cam vazolar ve tealight  mumluklar gözüme pek renksiz görünmeye başlamıştı. Hayat renkler olunca güzel. Renkli dokunuşu bekleyen bir çift daha var; bakalım artık ne zaman fırsat bulursam...

 

Soğuk kış gecelerinde en sevilen uğraş : dekupaj için motif kesmece. Evde hiç renkli kağıdım kalmamıştı. Ama çareler tükenmez. Dekorasyon dergilerinin reklam ağırlıklı sayfalarından renklerini beğendiğim bölümleri şekilli delgeç ile kesiverdim..:) Bunlar nerede kullanılacaktı acaba? Tabiki atıl durumda olan cam çay tabaklarında. Çırak görünümlü ama sadece meraklı Susam Bey her zamanki gibi iş başında.

 


 

Annesi yorulunca sandalyeyi Susam' a devretmiş..:)


 Ben fotoğraf çekeyim derken beyefendi ponpon fırça peşinde.


Tutkallar kuruyunca boyama işlemine başladım. Birkaç gün devam edecek. Kullandığım boya istenildiğinde fırınlanarak istenildiğinde de 21 gün beklenilerek sabitlenen bir boya. Ben beklemeyi tercih ediyorum genelde. Ama zaman sıkıntısı olursa tabiki fırına çufçuflayacak tabaklar. Bakalım nasıl olacaklar.

Beklenen yoğun kar yağışı sebebiyle, sokaklardaki canlar yarın sabah yemek bulmakta zorlanacakları için mama dağıtımına çıkacağız. Sizler de çevrenizdeki canları unutmayın lütfen. 
Bugünlük de benden bu kadar; sevgiyle kalın.










9 Aralık 2013 Pazartesi

Lavanta takıntısı...

      Lavanta keselerine saplantılı hale geldim. Ezelden beri lavanta kokusunu severim zaten. Hazır kanaviçe de yapmaya başlamışken bunları keselerde değerlendirmek istedim. Keselerin hepsi nevi şahsına münhasırdır:D


  Doğru düzgün fotoğraf çekmeyi de becerebilsem süper olacak da neyse; zamanla artık:D



                   Aslında bu kanaviçeyi kitap ayracı yapmak için işlemiştim ama gel gör ki lavanta işte:D



 Bunlar da çerçevelerini sabırsızlıkla bekleyen pisilerim.

Annemdeki parça kumaşları görünce dayanamayıp kesip biçmeye başladığımız lavanta keseleri.






 Bu kravatı Volkan Bey'in 1 yaş doğum günü partikisi için hazırlamıştık. Eğlenceli bir çalışma idi.


Modellik için anneme teşekkürler:D


Bu gecelik paylaşımlarım hiç de fena olmadı hani. Yarın bir aksilik olmaz ise cam boyamalarla devam edeceğim. Şimdilik bizden herkese iyi geceler.




İlk paylaşım

     Gece gece içim rahat etmedi. Uykum kaçtı; sebebi henüz paylaşım yapmamış olmam ve sayfamın gözüme boş görünmesi:D. İlk paylaşımım gelsin ben de rahat edeyim. Son zamanlarda kanaviçe bağımlısı oldum diyebilirim. Sürekli o motifi mi yapsam; bunu mu ; şunu mu diye kafam pek dolu:P.. Bu zamana kadar neden hiç denememişim hayret. Yaptıklarımdan birkaç örnek ilk emek paylaşımım şerefine gelsin. Bu arada, annem seni çok seviyorum:D

8 Aralık 2013 Pazar

Merhaba

       Bir süredir izleyici olarak takip ettiğim blogger dünyasında yer almak istediğime karar verip; uzun uğraşlar sonrası oluşturduğumuz bloğumuzdan herkese kocaman merhaba...:))
       Umarım paylaşımlarımız hepinizin hoşuna gider...