8 Eylül 2014 Pazartesi

İşler güçler...

Merhaba blogger dostlarım!
Bugün İstanbul'da hava kasvetli ve yağmurlu olmasına rağmen acayip enerji doluyum.Ki ben yağmurdan hoşlanmıyorum. Hayıra yorayım bari.

Hafta sonundan itibaren eşimle birlikte spor yapmaya başladık. Öncesinde ikimiz de bireysel olarak yapıyorduk; birlikte olunca daha keyifli oluyormuş. 
Eşim bir süredir crossfit diye adlandırılan bir teknik uyguluyordu. Ben ise eliptik bisiklet ve adımlama aletleriyle çalışıp pilates ile de devam ediyordum. Ama artık ben de crossfit çalışmaya başladım.


Crossfitte birden fazla hareketi bir set haline getiriyorsunuz ve mola vermeksizin set tekrarı yapıyorsunuz.Setleri oluşturan bu hareketler tüm vücudu çalıştırmaya yönelikler. Tabi süre olarak kısa bir hedef belirliyorsunuz; mesela 15 dakika gibi. Her gün 15 dk ayırarak setleri bu süre içerisinde tekrarlıyorsunuz. Yorucu ve zorlayıcı ama çift olarak ya da bir arkadaş ile birlikte yapıldığında eğlenceli.
Sporda farklı bir şeyler denemek isteyenler için alternatif olabilir. Youtube üzerinden crossfit ile ilgili birçok çalışma videosuna ulaşabilirsiniz.
Crossfit dışında hafta sonları yürüyüş yapmaya gayret ediyoruz. Zaman mevzu bahis olunca şehire yakın kaçış noktalarına atıyoruz kendimizi.



Oksijen fazlalığının ayaklarımı yerden kestiği doğrudur:)

***
İki haftadır güzel bir şeyler ile uğraşıyoruz. Eşimin bir arkadaşı ve benim bir arkadaşımın yeni doğacak bebekleri için kokulu taşlar hazırladık. İlk grubu tamamlayabildik.



Minik Ela için annesi mor ve pembe renkler ile çalışmamızı istedi; model olarak da çiçek kızı seçti. Ezelden mor renk sever olmama rağmen ilk başta mor-pembe ikilisi için çekincelerim vardı. Ancak tonlar lila ve bebek pembe olarak bir araya gelince ortaya çıkanı ben de çok sevdim.


Diğer kokulu taş çalışmamız ise minik Deniz için hala devam ediyor. Annesi atlıkarınca modelini tercih etti; inci ve dantel detayı kullanmamızı istedi. 


Kısacası bizim buralar bu aralar mis koktu:)
Sevgiler...