21 Aralık 2013 Cumartesi

Biri beni durdursun!

Şekilli delgeç bağımlısı oldum galiba; farkında değilim:P... Kendimi durduramıyorum alıyorum. Aldıkça alıyorum. Bunun sonu yok mu???



Bu daha başlangıç, delgeç toplamaya devam!!!


Kuş gibi hissetmek...

Merhaba, bizim evi bugünlerde saksı kuşları bastı. Ama yalnız gelmemişler  didişen horozları ve balıkları da yanlarına katmışlar.Onlar da dayanamayıp isyan etmiş olsa gerek:)


 








Henüz çam ağacımızı kuramadık, öncüleriyle idare ediyoruz:D


Geçen sene kurduğumuz ağacımızdan birkaç fotoğraf paylaşmak istedim. Fotoğraflarda meraklı tülüler olmazsa olmaz tabi:)

 

Sevgiyle kalın...








20 Aralık 2013 Cuma

Yeniler, yeniler...

İki üç gündür pek keyfim yok ama birşeyler yapmaya çabalıyorum yine de. Bir göz atalım bakalım:




Seçtim, kestim, biçtim, öyle ettim böyle ettim. Kısacası yenilerin yola çıkış biletini kestim.



Daha önce paylaştığım balıklı askıyla birlikte bu askının da zemini hazırlamıştım. Peçete dekupajını yapmak bugün mümkün oldu. Askılara yeni kimlik kazandırmak hoşuma gitti. Her an seri haline gelebilirler:)


Bugünü de bitirmişiz. Günler ne çabuk geçiyor. Belki de gündemin hızından, takip etmeye çalışmaktan hiçbirşey anlamıyorum :S ..Sevgiyle kalın.


Dipnot:   Mağdurum da mağdurum(!) edebiyatı bize sökmez. :)


18 Aralık 2013 Çarşamba

Kızlı erkekli ayakkabı kutularımızdan bol pabuç çıktı, kader işte:)

Memleketimizin içerisinde bulunduğu durum herkes gibi beni de rahatsız etmekte. Blogumda bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum aslında, farklı platformlarda zaten görüşlerimi açıkça dile getiriyorum. Ama kayıtsız kalmak mümkün değil. Hesap verme günü gelmiştir; böyle biline. Memleket meselelerine burada (şimdilik :p) nokta.


Öncelik Tchibo ganimetlerimde. Getirdikleri hobi ürünlerine bayılıyorum! Benim payıma düşenler: dörtlü rulo damga seti, soğuk damga seti ve minik damgalar.. Bol bol damgalayacağım orayı burayı.:)

 

Mini mini kekli çay tabaklarım yoğun istek üzerine yola çıktılar:)  Bol kesmeceli ve yapıştırmalı bir gün oldu.

 

Ben çalışmaya gidiyorum tabakları bekletmeye gelmez:P..Sevgiyle kalın.






Güzel günler göreceğiz güneşli günler!

Saksılara kuşlarım var!!!   



Bir de vazoya konmuş bir iğnedenlik...


Bugün yaşananlardan ötürü biraz umutlu biraz tedirginim aslında. Bu saate kadar paylaşımımı bile yapamamıştım. Umutluyum çünkü hesap gününün geldiğine inanıyorum tüm kalbimle. Ama bir o kadar da tedirginim çünkü mesleki anlamda inandığım ve güvendiğim birinin ismini televizyonda bu hengamenin içinde görmek beni çok üzdü. Kurunun yanında yaşın da yanmasından korkuyorum. Umarım herşey hepimiz için güzel olur. Sevgiyle kalın...






16 Aralık 2013 Pazartesi

Hayat dostlar var oldukça güzel

Blogumu cumartesiden beri pek boşlamışım. Ama inanın zamanı boşlamadım:) Cumartesi akşamı dostlarımız Tuğba ve k ile birlikteydik. Güzel bir akşam yemeği sonrası "Hobbit" i izledik. Günün son seansıydı, günün tüm yorgunluğu çökmüştü ama film süperdi; hepsini sildi geçti:) Ben "Yüzüklerin Efendisi" serisini sinemada izlememiştim. Daha sonrasında blu-ray olarak evde izlemiştim. Ama itiraf ediyorum ki çok pişmanım a dostlar!!! Keşke yine fırsat çıksa da sinema perdesinde izleyebilsem.Tuğba bana süper kırlentler hediye etti. Onun evinde görüp sulanmıştım çok güzelmiş diye:D Kokoş kızlar ve tabiki bir pisi. Teşekkür ederim tekrar!


Geysa serimin son rötüşlarını Pazartesi günü atabildim. Araya tamamlamam gereken birkaç istek girmişti.


Çalışmamın ilk aşaması seçilen desenin dekupaj tutkalı ile objeye aplike edilmesiydi.


Dekupaj uygulaması bittiğinde tabaklar boyamaya hazır hale gelmişlerdi.


Çay tabaklarını arka yüzeylerinden ponpon fırça kullanarak üç kat enamels boya ile boyadım. Ve sonuç işte böyle oldu:




Bugün de daha önceden uygulanmış halini gördüğüm ahşap askılık üzerine dekupaj denemek istedim. Askımı bir süre önce uygulamaya hazır hale getirmiştim ancak bir türlü ona sıra gelememişti. Kısmet bugüneymiş:) Gelen mailler doğrultusunda adım adım anlatarak gitmeye çalışacağım.Askının ilk hali şöyle idi:


İnce bir zımpara ile hafifçe zımparaladım ve iki kat parlak yüzey astarı uyguladım. Sonrasında tüm yüzeyi beyaz akrilik boya ile boyadım ve seçtiğim bir peçeteden keserek elde ettiğim desenleri peçete aplike medyumu ile istediğim şekilde aplike ettim. Ortaya böyle bişi çıktı:)



Bu gece için dinlenme vaktidir. Herkese iyi geceler; sevgiyle kalın.