26 Mart 2014 Çarşamba

Biri magnet mi dedi?

Bizim zamanımızda kız çocukları genelde desenli kağıt peçete biriktirilerdi; ben hiç sevmezdim. Ne bileyim şimdi çok ihtiyacım olacağını:P.. İlkokul çağlarında minik çıkartmalar biriktirmekle başlayan tutkum ileriki yaşlarda kendini başka objelerde göstermeye başladı.

Kupalar, kedi figürleri falan derken ben özümü buldum; çılgın bir magnet toplayıcı oldum çıktım:) Gezilen tozulan yerlerden hatıra olarak alınanlar ( ki bunlar asla birer tane olmaz), eşten dosttan hediye olarak gelenler, sağda solda görüp "benim olmalı benim olmalı" diyerek aldığım birçok magnetimiz var.



Buzdolabımız artık aldı başını gidiyor, bulaşık makinasının kapağına da sulanmaya başladım. Magnet koleksiyonu yapan insanlar bir süre sonra boş alan bulmakta zorlandıkları için yeni birer buzdolabı kapağı alıyorlarmış:) Bize de o yol mu gözüküyor acaba bilemedim ben şimdi:P...İkea' da metal paneller görmüştüm belki onlar geçici olarak kurtuluş yolu olabilirler, Bakacağız artık. 

Hmm şimdi kafalarda bazı soru işaretleri görüyor olabilirim; dolabın kapağını temizlemek zor olmuyor mu diye. Evet!!! Çok zor oluyor:S Her seferinde hepsini yerlerinden sökülüyor, kapak siliniyor ve sonra tekrar yerleştiriliyor. Alıştım artık ben, cefası biraz var ama sefası güzel:)

Geçen hafta sonu havanın da güzel olmasını fırsat bilerek hem de eksilen malzemelerimi tazelemek için Eminönü'ne doğru yola çıktık. Ama önceden tedbirliyiz sabah dokuz buçukta yolda idik. Çünkü böyle güzel havalarda bir de haftasonu ise Eminönü mahşer yeri gibi oluyor. Gezmekten hiçbir zevk alamıyorsunuz. Malzeme alışverişini tamamladıktan sonra evde boş duran bir vazo ve fanus için terrarium yapma planımız vardı. Ancak tüm sukkulentlerimizi ilk yaptığımızda kullandığımız için yenilerine ihtiyacımız vardı. İstikamet çiçekçiler tabiki:)

Onu mu alsam bunu mu alsam derken hepsini bir kez elden geçirdik sukkulentlerin. Sağolsun çiçekçi ile artık ahbap çavuş ilişkimiz olduğu için pek sıkıntı yaşamıyoruz:) Gözümüze gönlümüze hitap edenleri aldık ve evin yolunu tuttuk. Ortaya işte bunlar çıktı.


Pembiş çiçekleri bir harikaydı bunun, rengine vurulup aldık. Bir sürü de tomurcuğu var, bir süre bize yetecek rengi:)


Bu da diğer fanusumuz. Biraz küçük olduğu için pek istediğimiz gibi olmadı aslında ama bakalım aklımızda birkaç şey var yakında uygulayıp onları da paylaşacağım.



Çiçeklerinin açılmasını heyecanla bekliyorum.


Ve malum twitter yasağına sinirlendiğim için paylaşmayı ertelediğim yeni kanaviçelerim.




Kavanoz kapaklarına şapka olacak bu minikler. 
Hep kavanozlara boya ile ruh katacak değiliz ya biraz da böyle deneyelim:)

Sevgiyle kalın...

4 yorum:

  1. Magnetlere kocaman bir wooouuuwwww diyorum ve şahane göründüğünü belirtiyorum Ayça'cım :)

    YanıtlaSil
  2. Harika bir kolleksiyon bu! :))onca cicili bicili buzdolabı süsü (ben magnet demeyi sevmiyorum buzdolabı süsü diyorum:))arasında gözüm hemen Atatürk'ü seçti:))yazmışsın ya bunları tek tek al sil oooo işin zor senin:))kolay gelsin canım
    kavanoz kapağı şapkaları da çok güzel eline sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; işim zor ama kendimi seven katlanır diyerek teselli ediyorum:) Atatürk olmadan olmazdı. Sevgiler...

      Sil