17 Şubat 2014 Pazartesi

Mücadeleye tam gaz devam.

Merhaba,
Öncelikle tüm pisilerin kediler günü kutlu mutlu olsun:) En büyük dileğim ve isteğim, hepsinin önlerinden bir kap yemeği sığınacakları bir küçük kutucukları eksik olmasın.

16 Şubat pazar günü Taksim' de eylemde olacağımı belirtmiştim. Şansımıza hava çok güzeldi; gerçi yağmur ya da kar olsaydı da bizim için değişen birşey olmayacak yine dostlarımızın hakkını savunmak için orada olacaktık. 


Daha önceki eylemlerde kullandığımız el emeği pankartlarımızı ve düdüklerimizi bir gün öncesinden ortaya çıkarmıştık. İşimi sona bırakmayı sevmem, önceden hazır olsun gözümün önünde, içim rahat etsin:)


Toplanma alanına vardığımızda kalpdaş insanlarla bir arada olmak gerçekten mutluluk ve bir o kadar da cesaret vericiydi. Tıpkı Gezi Direnişi' nde olduğu gibi. Hepimiz adaletten, candan ve yaşama hakkından yanaydık. O günleri aratmadılar sağ olsunlar toma ve polisler dibimizdeydi. Malum İstiklal Caddesi yürüyüşlere kapatıldı. Bu durum mücadeleci insanları yıldıracak bir şey değil bir bunu anlayamadılar. Yürümeden de sesimizi duyurabiliyoruz çok şükür:) 



Saatler ilerledikçe kalabalık arttı ama önceki eylemlerdeki kadar katılım yoktu ne yazık ki.:S. Tanıdık simalardan tam destek her zamanki gibi arkamızdaydı. Müdahale korkusu insanları sindiriyor sanırım:( Ama dert değil. Biz ilk "Kanlı Yasaya Hayır" yürüyüşünden itibaren and içtik. Mücadelemizi, demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanarak sürdüreceğiz. Hayvan itlafı yapan bir takım belediyelerin yaptıkları yüzlerine vurulduğunda " iftira ediyorsunuz, hukuki kapsamda her hakkımız saklıdır" bıdı bıdılarına karnım tok, korkum hiç yok. HAYVAN CİNAYETLERİ KABAHAT DEĞİL SUÇTUR. Dilim damağım kuruyana kadar da haykıracağım bunu. Tek istediğimiz 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu' nun kanlı bir yasa olarak değil yaşama hakkına saygı gösteren, adalet sağlayan bir düzenleme ile kabul edilmesidir.



Kazasız belasız, az gerginlikli bir protestomuzu ve sevgili Tuna Arman'ın başlatmış olduğu imza toplama etkinliğini tamamladık. 9000 imza toplandığını açıkladı kendisi. Kalpten dilerim ki, tekrar alanlara toplanmamıza gerek kalmadan gerekli düzenlemeler yapılarak kanun yasalaşır.

Çekirdek aile pozumuzla şimdilik gidiyorum.


Sevgiler...

4 yorum:

  1. Senin ve kedilerinin kediler günün de kutlu olsun:)
    yürüyüş için ayağına sağlık diyorum, kabahat ne demek cana kıymanın insanı, hayvanı olmaz, can candır...Allah kediler gününde dualarımızı kabul etsin tüm kedileri, köpekleri sadist insanlardan korusun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de Bücürük' ü öpüyorum. İnanıyorum ki bu vicdansızlığa ve adaletsizliğe bir dur denilecek artık. Sevgiler...

      Sil
  2. Şahane olmuş bu yazı,eminim herkesin duygularına da ulaştı.Umarım başka bir toplanmaya gerek kalmadan olması gereken olur,ayaklarınıza sesinize sağlık,sevgiler Ayça'cım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalbimiz bir sevgili Aylin, benim de dileğim aynı.Sevgiler:)

      Sil