7 Kasım 2014 Cuma

Andolsun zeytine...

Katledilen zeytin ağaçlarının fotoğrafını koymayı kalbim kaldırmadığı için, zeytin ağaçlarının aslında olması gerektiği gibi göründükleri bir görsel paylaşacağım.


Annem Erdek'li olduğu için benim çocukluğum yaz dönemlerinde Erdek'te geçerdi. 
Erdek benim için zeytin ve çeşit çeşit zeytin ezmesi demekti. Zeytin satış mağazasına gittiğimizde kapıdan dışarı yayılan zeytin kokusu dün gibi burnumda. 
:(
Bugün Yırca Köyü'nde kanunsuzca katledilen 6000 ağacın haberini alınca başıma balyoz yemiş gibi oldum.
6000! Söylerken bile tüylerim diken diken oluyor. 
Nasıl bir aymazlık, nasıl bir cehalet, nasıl bir vicdansızlıktır bu. 
 Yırca'da akan samimi gözyaşlarına değil de orada burada timsah gözyaşları döken ağlak sürüsüne destek çıkanlara da lanet olsun. 
Kesin ağaçları ağalar beyler; gün gelecek o ağaçlar, yuvasız kalan hayvanlar sizin sonunuzu yazacak.

Hela taşı kılıklı sarayında rahat mısın usta?

Yazmayacaktım ama içimde tutamayacağım; çok sevdiğim bir sözcük dizisi
"Mahalle yanarken o...u saçını tararmış"
Hadi kalın sağlıcakla.

4 yorum:

  1. Ayça'm resme bakınca cennet böyle bir yer olmalı dedim, bu arada biz sadece gazetelere yansıyanları biliyoruz kimbilir daha kaç köyde zeytin ve başka ağaçlar kesiliyor:( mesela Atatürk Orman Çiftliğinde o zevksiz sarayı için de ormanı kel etti:( sanırım sırf Atatürk'ün ektirdiği ağaçları kesmiş olmak için yaptı adam resmen PSİKOPAT...Allah misliyle cezasını versin bu psikopatın ve destekleyen herkesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Müjde Abla, buz dağının görünen tarafı bu. Ne oluyor bize böyle? Üzerimize ölü toprağı serpilmiş gibiyiz. Tık yok; bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, yola çıkıyoruz, arkamıza dönüp baktığımızda kimse yok. Onun ilk cezası meymenetsiz suratı olmuş, son cezası da halktan gelecek Haktan değil.

      Sil
  2. Yukarıda Müjde ablanın de dediği gibi bu sadece bizim bildiğimiz, kim bilir daha neler oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaletsizlik ve kayırmanın liste başı olduğu bir ülkede başka türlüsü düşünülemez zaten. Kaba kuvveti sevmem ama elime verseler şu an o adam kılıklı insan müsveddelerinin saçlarını başlarını yolabilecek kıvamdayım.

      Sil