21 Ekim 2014 Salı

Siz hala sukulentlendiremediklerimizden misiniz?

Bayramın bitişiyle soğuk algınlığına yakalandım. Kötü bir boğaz ağrısıyla başladı, burun akıntısıyla devam etti, öksürük nöbetleriyle son çırpınışlarını yaşıyor. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi antibiyotik kullanmayı reddetmem olabilir. Sadece ilk hafta semptomları gidermeye yönelik hafif bir ilaç kullandım. Bol bol ıhlamur içtim, zencefilli bal yuttum. Aa bir de ayak tabanlarımın altına vicks sürdüm.:P
Artık çok çok mecbur kalmadıkça antibiyotik kullanmıyorum.
Hastalığın ilk üç günü kafamı kaldıracak halim yoktu, ateş olmamasına rağmen. Çok sıkıcı bir süreç. İnsanın canı olmayacak şeyleri yapmak istiyor ama kolunuzu kaldıracak haliniz yok.
Ben de o günlerde bulaşık makinasında yıkanmaktan matlaşmış bardaklara taktım. Kerem'in başının etini yedim "şunlara bir şey yapalım" diye.


Aldık elimize silikon tabancasını ve kınnap ipini süsledik. Daha önceden deniz kenarından topladığımız midye kabuklarını da silikonladık tam oldu. Sıra içlerini doldurmaya geldi. Tabi ki sukulentler ve kaktüslerle.



Bizim hoşumuza gitti sonuç.
Geri dönüşüme atmaya kıyamadığım cam bardakları bundan böyle sukulentlendireceğim.
Gün gelecek sukulentler insanlığı ele geçirecek sanırım..:)
Sevgilerimle...



6 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun Ayça'm, sıcak suyla tylehot içseydin çabucak geçerdi:) bende çok iyi etki yapıyor aklında olsun. Bir de soğukta mümkünse yaza kadar dışarı beresiz, atkısız, eldivensiz çıkma. Bere çok iyi koruyor. Şöyle alnına kadar kapat ama. Ayaklara da yün çorap. :))) bardaklar harika olmuş eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Müjde Abla, o tozları içemiyorum ben çok şekerli:S..Atkı-bere-eldiven üçlüsüyle kışın çok samimi oluyorum:)

      Sil
  2. Geçmişler olsun, biz de doktor bilhassa hazmadığı durumlarda antibiyotik kullanmıyoruz... Bir dönem öyle bir hal almıştı ki burnu kalan hapları yutmaya başlıyordu...

    O matlaşmış, beyaz beyaz olmuş bardaklardan ben de çok müzdaribim. Çok güzel değerlendirmişsin ama, ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Ablanın bahsettiği sıcak suda eriyen tozları da teyzelerin günlerinde ikram ettiğini okumuştum..:). İlaç bağımlısı bir toplum olup çıktık.
      Matlaştırmayan makina var mı acaba? Olsa süper olurdu:)

      Sil
  3. Geçmiş olsun, biraz daha iyi olduğunuzu umuyorum, succulentlere ben de bayılıyorum, onlarla çalışmaya hiç başlamadım, ama çok beğeniyorum , sizin ki de çok güzel bir değerlendirme olmuş, elinize sağlık;) çok tatlı duruyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çok daha iyiyim; öksürük yok denecek kadar azaldı.
      Sukulentlere bulaşan bir daha elini çekemiyor. Başlarsanız bana hak vereceksiniz.Aldığımız yere yeniler gelmiş şimdi aklım onlarda.:)
      Sevgilerimle...

      Sil