6 Ağustos 2014 Çarşamba

O kadar sinirliyim ki!

Düzgün cümleler kurmaya çalışıyorum bakalım sinirim buna ne kadar izin verecek.
Yaklaşık bir ay önce 12 yaşındaki oğluşumuz Misket rahatsızlandı. İştahı kesilmişti ve eski keyfi yoktu.

Misket'imiz, delikanlılık zamanları:)

İlk başlarda yaşının ilerlemesine yormuştuk bu durumu ancak çok sevdiği yemeklere bile burun kıvırmaya başlayınca işkillendik ve veterinere gittik. Herzaman gittiğimiz kliniği değil de annemlere yakın açılan bir kliniği tercih ettik. Etmez olaymışız.

Doktora gittik; muayene etti ve dil altı ile dişlerinde iltihap olduğunu antibiyotik tedavisi uygulayacağını söyledi. Başladık hergün iğneye gitmeye. Canım babam hergün Misket' imizi iğneye götürüp getirdi. İğneleri tamamlandıktan sonra son muayenede durumunun iyi olduğu ancak vitamin takviyesi gerektiğini söylendi bize ve üç gün de vitamin iğnesi oldu.
Tedavi tamamlandı ama hala iştahı yoktu. Bugün babam dayanamayıp eski veterinerimize götürdü ve bomba! Misket' ciğim meğer sarılıkmış! Elle muayenede doktor hemen anlamış ve teşhisi kesinleştirmek için kan almış. Sonuç aynı, sarılık.
Kan değerleri çok yüksekmiş hemen damar yolundan serum ile ilaç tedavisine başlanmış. Daha ileri tetkiklerle sorunun karaciğerden mi yoksa safra kesesinden mi kaynaklandığı tespit edilecek. On gün kadar veterinerde kalacak, tedavisine devam edilecek.
Şimdi gel de ilk teşhise lanet etme! O teşhis yüzünden kaç gün kaybettik. Maazallah, ya Misket'i kaybetseydik. Şeker' imizden sonra ikinci bir kayıp bize çok ağır gelirdi gerçekten:(
Şimdi ben o veterinere nasıl güvenebilirim? İnsan biraz yürekli olmalı; teşhis koyamıyorsan başka doktora yönlendir bari. Yanlış tedavilerle evlatlarımızın canıyla oynamak da ne oluyor!
Zeytin'in aşılarına da orada başlamıştık ama artık oraya götürmeyeceğim. Çünkü en son aşısından sonra aşı vurulan yerde şişlik oluşmuştu ve gidip adama hesap sormuştum. "Alerji olmuş aşıya karşı, geçer" demişti.
Güvenim derinden sarsıldı. 
Çok üzgünüz. Dilerim Misket'imiz tedaviye cevap verir ve sağlığına kavuşur.
İyi dileklerinizi bizden esirgemeyin lütfen.

23 yorum:

  1. :(((( Aman Allah'ım yaaa:(((( vet hekim çok önemli, o da doktorluk insana değil de kediye, köpeğe bakması daha da zor çünkü onların dili de yok anlatamıyorlar nereleri ağrıyor? Neyi var. Nasıl doktorun iyisi olduğu gibi kötüsüne rastlıyoruz bunda da öyle...benim Prenses in de karaciğer değeri yükselmişti (bilirubin) özel bir mama yerdi sürekli o iyi gelirdi (l/d) Hill's in...liver / diet yani. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur, sizinkinin de bilurbin değeri yüksekse bu mama düşürüyor ilaca gerek kalmadan, ömür boyu onu yiyecek demişti doktorumuz..gerçekten de Bücürük yavruyken saksı bitkisi filan yeyip zehirlendiğinde ilaç vermemişlerdi yine 10 gün o mamayı yedi geçmişti kanı temizliyor...önceki doktor iğne vere vere daha da bozmuştur tabii karaciğerini :( kediye, köpeğe fazla iğneye karşıyım ters tepki veriyor :( o doktora bir daha gitmemen iyi olmuş aman aman....bu tipler yüzünden ne canlar gidiyor yok yere...:(
    ÇOK ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM
    iyi haberlerini bekliyorum...
    moralini yüksek tut...öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde Abla, yarın üniversiteden bir hoca gelip muayene edecek, ultrason falan çekilecek. İyi haberler duymaya o kadar ihtiyacımız var ki...

      Sil
  2. Offf, kıyamam yaa. Zavallıcık. Zaten hastalığı yetmezmiş gibi üstüne gereksiz ilaç-iğne eziyeti yaşamış. Veterinerler konusunda her seferinde önyargılı olmamaya çalışıyorum ama her seferinde aynı şey oluyor. Güvenebileceğin bir veteriner bulmak o kadar zor ki, gerçekten hayvan seven, o zavallıcıklara para kazanmak uğruna gereksiz bir ton işkence yapmayan. Çok geçmiş olsun, umarım Misket bir an önce iyileşir, çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; tek dileğimiz yanlış tedavinin geri dönülmez sonuçlara sebep olmuş olmaması:(..

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun inşallah tedaviye cevap verir.Sizi çok iyi anlıyorum.Okumakla da Veteriner olunmuyormuş yazık onlarda can taşıyor nasıl bir anlayış yarabbim!!
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dileğiniz için. Bugün mamasını yemiş ve serum ile de tedavisine devam edilmiş. Yarınki muayeneden sonra rahatsızlığının sebebini daha net öğrenmiş olacağız sanırım. Sevgilerimle..

      Sil
  4. Misket'e acil şifalar diliyorum, umarım biran önce sağlığına kavuşur yavrucak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; bizim de canı gönülden istediğimiz tek şey eski neşesine ve sağlığına kavuşması..

      Sil
  5. Geçmiş olsun,çok üzüldüm gerçekten de...
    Hangi hayvansevere sorsanız bir kötü veteriner deneyimi yaşamıştır. Haklısınız en iyisi güvendiğiniz veterineri bırakmamak. Biz şimdi şehir dışında oturuyoruz önceleri alıştığımız veterinere götürmek çok zor geldi ama bir sokak kedisine koyulan yanlış teşhis nedeniyle her şeye rağmen uzak da olsa eski veterinere götürmeye devam ediyoruz . Aşılar sorun olmuyor onun için veterinerimizin yardımcısı gezici hizmet veriyor ama hastalandılar mı zor gerçekten de...
    Neyse uzattım sözü ama sizi çok iyi anlıyorum. Tekrar tekrar geçmiş olsun,iyi haberlerini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kötü bir tecrübe oldu bizim için; umarım sonuçlarını ağır ödemeyiz:(..Yarın ziyarete gideceğim, dilerim güzel haberler getiririm.

      Sil
  6. Çok üzüldüm pisiciğe :( İnşallah bir an evvel eski sağlığına kavuşur...
    Tekrar geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yarın daha güzel haberlerini vermeyi umut ediyorum.

      Sil
  7. Benim de 7 yaşında bir Pekingese kızım var; veteriner seçimi çok çok önemli bence de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun ömürler dilerim kızınıza. Hayat iyi ya da kötü tecrübeler ile yoğruluyor. Dilerim bu kötü tecrübemizin sebebiyet verdiği durum güzel sonuçlanır.

      Sil
  8. veterinerde kalmasaydı keşke diye yazacaktım ama artık çok geç:((((((((orada 10 gün strese giriyorlar, sahiplerinden ayrı bizi terketti sanıyorlar:(( ne bilsinler tedavi filan iğneye götürüp getirseydin keşke:( yazsaydım keşke sana şimdi kendimi suçlu hissettim :(((

    YanıtlaSil
  9. canım ilk önce melek haberini sonra bunu okudum. Gözlerim doldu . Melek olmuş :(((

    YanıtlaSil
  10. Uzun zamandır okuyamıyordum blogları. Bugün okumak için açtım ki acı kaybınızı öğrendim. Çok üzgünüm.... Bizlerin tek isteği onların iyi bir şekilde hayatlarını sürdürmesi olduğu için veteriner hekimin yaptığı her şeyi derman olarak görüyoruz. Nereden bilebiliriz ki doğru ya da yanlış yaptığını....
    Daimi mekanında mutlu olmaya devam edecektir Misket, eminim. Sizlere sabır diliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de kendimizi onun orada bir yerde mutlu olduğuna inanarak avutuyoruz.:(..Sağolun...

      Sil
  11. Veteriner seçim bile ne kadar önemli yazık ama ya :(
    İnşallah en kısa zamanda iyileşir :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misket'imiz melek oldu Şeyma'cığım:(

      Sil
    2. birinin hatası yüzünden hem de ya nasıl insanlar var gerçekten çok kötü oldum şimdi :((
      Huzurla uyusun :(

      Sil