3 Haziran 2014 Salı

Kuzey Ormanları Direniyor!

Yalana, talana, ranta dur demek için orada olacağız.


Kuzey Ormanları Savunması' ndan:

Kuzey Ormanları sensin, Kuzey Ormanları Savunması sensin!
Ölüm lobisi, İstanbul’un idam fermanını açıkladı:  20 bin futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alanı; 70’ten fazla hayvan türünü, sayısız endemik bitkiyi, İstanbul’ a can veren su havzalarını ve son tarım alanlarını yok edecek yeni katliam projesi, 7 Haziran’da başlatılacak! İstanbul’ u ve Marmara’ yı büyük bir çevre felaketine sürükleyecek projenin temel atma töreni, Danıştay tarafından projeyle ilgili olarak verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen, bu tarihte yapılacak. İlan ediyoruz: Bu fermana eyvallah etmeyeceğiz! 


Yalan-Talan lobisi Cengiz-Limak-Kolin-Mapa-Kalyon, Marmara’ya savaş açtı: 22 milyar avroluk 3.havalimanı projesiyle,İğneada’ dan Ağva’ ya İstanbul’dan Saray’a tüm Marmara bölgesinde yaşama karşı savaş açan talan lobisini çok iyi tanıyoruz.  Onları Hasankeyf-Ilısu’daki, Yusufeli’ nde çevre ve köylü düşmanı baraj inşaatlarından; Maltepe Sahili’ni katleden dolgu projelerinden; Taksim’deki yasadışı yayalaştırma projesinden; BEDAŞ’ taki taşeron işçi cinayetlerinden; gizli kapılar arkasında yaptıkları küfürlü pazarlıklardan, yolsuzluklardan tanıyoruz. İlan ediyoruz: Yalan-talan lobisinin çıkarları uğruna binlerce ağacın, on binlerce göçmen kuşun, tarım alanlarının, su havzalarının ve İstanbul’un kuzeyinin betondan bir mezara gömülmesine sessiz kalmayacağız! Yalan lobisinin Soma’da ipliği pazara çıkan neo-liberal kırım projelerini, 3. Havalimanı adı altında, bizim cebimizden çıkan vergilerle tekrarlamalarına izin vermeyeceğiz! 


Yıkım lobisi hayata, doğaya, ormana, suya, hayvana, insana, hakikate düşman: Bu yüzden her türlü akıldışı yalanla vezorbalıkla yaşam savunucularını sindirmeye; yaşamı, yıkımın boyunduruğuna sokmaya çalışıyor. Sermayenin çevre ve insan kırımına tam destek veren iktidar, 7 Haziran’da kuzey ormanlarına neo-liberal diktatörlük anıtını dikmeye hazırlanıyor. İlan ediyoruz: Bütün ufku yaşamın kaynağı suyu; hayatı var eden emeği; narin karacayı; mağrur kartalı; göçmen leylekleri, ulu ağaçları vahşice katletmek olan bu yıkım projesine karşı yaşamı savunmak insan olmaktır, tek umuttur!


Herkesi, temel atma töreninin yapılacağı tarihte (7 Haziran Cumartesi) saat 18.30’da, “ölüm, talan, yalan ve yıkım lobisine” karşı doğayı, yaşamı, insanı ve hakikati savunmak için İstiklal Caddesi-Tünel’de yapacağımız yürüyüşte buluşmaya çağırıyoruz.
KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI



9 yorum:

  1. "Beyaz adam annesi toprağa ve kardeşi olan gökyüzüne, alıp satılacak, yağmalanacak bir şey gözüyle bakar.
    Onun bu ihtirasıdır ki, toprakları çölleştirecek ve her şeyi yiyip bitirecektir.
    Beyaz adamın kurduğu kentlerde huzur ve barış yoktur.
    Bu kentlerde bir çiçeğin taç yapraklarını açarken çıkardığı tatlı sesler ve bir kelebeğin kanat çırpınışları duyulamaz.
    Beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu, son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde anlayacak..."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel özetlemişler değil mi; ama anlayana tabi. Kestikleri onlarca yıllık ağaçların hesabını oraya buraya fidan dikiyoruz diye yapmaya çalışanlarla uğraşmak gerçekten çok zorlayıcı. Bilmezler mi ki o dikilenler onlarca yıl sonra anca orman vasfını alabilirler. Madem keseceksiniz ne diye dikiyorsunuz demek istiyorum suratlarına şamar patlatırcasına.

      Sil
  2. İçimden çığlıklar atmak geliyor, bu adamları elimize verseler tek bir hücrelerini dahi sağ bırakmazdık herhalde!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hıhım bence de; zaten onların fıtratında(!) parça pinçik edilmek var:)

      Sil
  3. Bu kez de onlara mı göz diktiler!
    Ne kadar bağırsak önümüze taş koyuyorlar bu kez işe yarasın artık. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların göz dikmediği yer kalmadı ki Şeyma'cığım. :S

      Sil
  4. Tüm kararlara rağmen yine yapılmaya devam ediliyor, çığlık atsak bile sesimiz duyulmuyor ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun, ama gün olur devran döner. Zamanı geldiğinde vicdan azabı çekmemek için elimizden geleni şimdi yapmalıyız.

      Sil
  5. Teşekkürler; ziyaretinizdeyim:)

    YanıtlaSil