2 Haziran 2014 Pazartesi

A'dan Z'ye...


Merhaba 
Eşe, dosta, ahpaba iyi haber öldürülmedim; ak(!)lara kötü haber hala hayattayım.
Gezi Direnişi an(ama)ma törenlerinde yine çok sevdiğimiz plastik mermiler, bol acılı gaz ve kavurucu tazyikli su vardı.  Ama hata bizde, alacaktık elimize seccadeleri -birileri Sultanahmet'te öyle yaptı çünkü- öyle gidecektik. O zaman ne gaz ne su...

Bir basın açıklamasını, bir buket çiçeği bile tehtid olarak görmek anca bu hükümete ve onun kuklalarına yakışırdı zaten. Şu tesadüfe bakın ki bir belediye binasının açılışı 31 Mayıs'a denk gelmiş. Yersen...Belediye Binası açılışına katılan küçük adam meydan okumalarına ayran budalası topluluk önünde devam etmiş 
 " ...Güvenlik güçleri kesin talimat almıştır; gereği neyse a'dan z'ye yapılacaktır..."
Anlat şeker(!) oğlan anlat eğlenceli oluyor. 
Sayende sinmedim ama fena küfürbaz oldum bilesin:)
Neyse...

1 Haziran blogger buluşmasına katılacağımı daha önceden söylemiştim. Onunla ilgili de yazımı bugün yarın tamamlayacağım.

Buluşma sonrası dönüşte bir de ne görelim  Gaziosmanpaşa meydanı çevik polisten geçilmiyor. Buna ek bir de toma var tabi. Şaşırdık ne olduğunu da anlayamadık ve eve doğru ilerledik. Esnafa neler olup bittiğini sorduğumuzda "Kürtler ile Ülkücüler" birbirine girdi dediler.

Bugün de haber portallarına düşmüş yaşananlar. Olay " HDP'li bir grubun terörist başına özgürlük adı altında stand açmak istemesiyle başlamış. Bir süre sonra kimliği belirsiz bir grup stand kuranlara saldırmış ve yaralananlar olmuş. Ülkücü camia biz yapmadık demiş. HDP eş başkanı da olayın bir kontrgerilla operasyonu olduğunu bildiklerini, yapanların devlet aklını temsil ettiklerini, olayı birkaç tane organize olmayan çapulcunun yapmayacağını;bu çakalları, çapulcuları kullanan bir devlet aklı olduğunu" söylemiş. Polisin olaya müdahalede geciktiği söyleniyor.

Alıntıdır. ( http://www.objektifhaber.com/gaziosmanpasada-tehlikeli-gerginlik-249129-haber/ )

Ben kullandığı çapulcular ifadesine takıldım. Her zamanki gibi olayın kime kilitlenmek istediği ortada. 
Her zaman halkların kardeşliğinden yana olduğumu dile getiren biriyim. Ama bu teröristleri affettiğim anlamına gelmiyor.  Açılım adı altında rtenin ağızlarına çaldığı bal acı gelmeye başladı galiba.
 Tabiri caizse kimin eli kimin cebinde belli değil.
Ülkücülerin biz yapmadık demelerine şaşırmadım zaten. rte teröristlerle kolkola fotoğraflar çektirirken, şarkılar söylerken, kürdistan derken, memlekette teröristler yolları zaptetmişken ağızlarını açmadılar, protesto etmediler de şimdi mi edecekler. Peh...Kürsüden laf salatası yapmakla olmuyor milliyetçilik. O olsa olsa içi boşaltılmış vatanseverliktir.

Bugünün beni sevindiren haberi Yalova seçim sonucu oldu. Yine birileri vızıldamaya başlamış gerçi. Ama biliyoruz ki "yenilen pehlivan güreşe doymazmış"
:)
Sevgilerimle...

9 yorum:

  1. Bizde dün Kızılay'daydık. Aynı durumlarla karşılaşıyoruz maalesef her yerde :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin korkunç olan yanı sözde müdahalenin dozunun giderek daha da artması. :S

      Sil
  2. Ayça'mmmm hoşgeldin yürekli arkadaşım, geçmişler olsun, sağsalim gelmene çok çok sevindim, akitler çatlasın patlasınlar, bizleri böyle gazla, mazla yıldıramazlar, pkk'lılara kim saldırdıysa ellerine sağlık olsun ancak ülkücüler bizim ilgimiz yok demişler bunu şimdi duydum yuh yani! Hangi haber doğru ben de ülkücüler yaptı diye duymuştum ama mhp'den bi cacık olmaz zaten:( Yalova'ya yine itiraz edeceklermiş!! Bu oyların başabaş olmasına bile inanmıyorum...!!! bir şeyler döndürüp sonunda akp ye çevirebilirler!!!
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber kaynakları arasındaki bilgi kirliliğine de anlam veremiyorum ben Müjde Abla. Hepsi ayrı telden çalıyor. Utanmadan hala itiraz etmeyi düşünüyorlar ya benim yüzüm kızarıyor artık. Utançtan değil tabi kızgınlıktan:) Bu arada Müjde Abla Bücürük nasıl oldu?

      Sil
    2. şükür iyi ablası, çok sağol :)

      Sil
  3. Bişey olmadan gelmene o kadar çok sebindim ki anlatamam.
    Bi de kimse suçu üstüne almayıp herkesin üstüne atmazlar mı...
    Beni de en çok sebçvindiren Yalova oldu umarım yine sorun çıkmaz..
    Öpüyorum çok dikkat et kendine :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şeyma'cım. Kimse şuçlu olduğunu kabul etmek istemiyor, ne acı...Bakalım Yalova'ya ben de çok sevndim ama Müjde Abla tekrar bir itiraz olabilir dedi. Bekleyeceğiz artık:) Sevgilerimle...

      Sil
  4. Hiç birşeye tahammülleri yok bu "ak"ların :)
    Aslında bıraksalar polis gücüyle müdahale etmeseler insanlar eylemlerini yapsa rahat rahat dağılsalar sonra. Bu kadar can yanmasa. Normal olan budur yani.. Ama eleştirilmeye tahammül edebilmek lazım bunun için de. Ama 'yarası olan gocunur' tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahat bırakmazlar çünkü şiddetten, kandan ve yalandan besleniyorlar. Bugün küçük akıllının grup toplantısında yaptığı açıklamalar da bunun kanıtıdır. Hala camide içki yalanıyla o koltuklardan alkış alıyor ya; pes:) Hepsinin kafalarına birer delik açmak istiyorum; belli ki beyinleri oksijensiz kalmış. Okmeydanı ile kafasını bozmasının en büyük sebeplerinden biri de ranttır. Ki bugün Okmeydanı ile ilgili alınan riskli alan kararı ve atılan kentsel dönüşüm kararı bunun göstergesidir. Yarası olan gocunur doğru diyorsun ama bir söz daha var" Kaşınanın kaşırlar":)

      Sil