25 Şubat 2014 Salı

Hak verilmez; alınır.

Merhaba,
Bizler ne kadar uğraşsak da hasta ruhlu insanlar yine iş başında ne yazık ki. Dün Osmaniye'de bulunan ve ön patileri, söylemeye bile dilim varmıyor, vahşice kesilerek yol kenarına terk edilen kedinin haberini görünce mideme ağrılar girdi. O sapkın insanı, insan bile dememek lazım da neyse, elime geçirseydim parça pinçik edebilirdim. Şimdi geçirsem etmez miyim? Hmm... Ederim. 


19 Şubat'ta Ankara'da yapılan toplantı siyasilerin samimiyetsizliğini ve kapalı kapılar ardında dönen dümenleri ortaya çıkarmıştır. Çünkü toplantıdan dört gün önce sokak hayvanları üzerinde deney yapılmasını mümkün kılan yönetmelik yürürlüğe girmiş ve  bu konudan toplantıda hiç bahsedilmemiş, katılımcılara bilgi verilmemiştir. 


Uzun lafın kısası 2 Mart Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı' ndayız. Anlayamayanlar anlayana kadar da alanlarda olmaya devam edeceğiz. 
Bu arada dün gece ortaya çıkan TAPEler de tadından yenmez hani:) 

Bu karmaşa içerisinde biraz nefes alalım, son yaptıklarımı paylaşayım.


Tarçın kabuğu kullanılmış bir duvar süsü görmüştüm ve sarı kavanozlara uyarlayıverdim. Boyutları biraz büyük geldi galiba, daha kısasını arayacağım.






Bir de kek standım vardı, hazır başlamışken onu da aradan çıkarttım. 2014 ün rengi orkide moru seçilmiş. Ben küçüklüğümden beri mor renk hastasıyımdır. Hatta küçük bir anımı anlatayım; henüz okula gitmediğim dönemler...Bir tatil dönüşü otogarda kalkış saatini beklerken oyuncakçıda mor bir ayıcık gördüm. Öyle albenisi olan çok güzel bişi değil ama MOR:) Tutturdum alalım diye; baktım beni takan yok biraz ağlama biraz zırlama... Ve sonuç; dönüş yolunda kucağımda mor bir ayım vardı. Adını da hemen koymuştum "Morbik". Hala saklıyorum o ayıyı. Tutku işte:)



Sevgiyle kalın...

10 yorum:

  1. Maalesef ülkemizde hak almak için çok büyük mücadeleler vermek lazım, şükür ki artık halkımız oldukça bilinçli ve hakkını aramak için ısrar ediyor, susup oturmuyor. Kuzu psikolojisinden çıkmaya çalışıyor. Yapılan eylemler yürüyüşler ve tepkiler umarım başımızdaki malum kişilerin dikkatini çeksin ve duyarsız kalmaktan vazgeçsinler artık.
    Tapeler şahane gerçekten :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İleri demokrasi(!) ürünü hep bunlar ne yazık ki:S... Ama yılmak yok direnmeye devam:) Sevgiler..

      Sil
  2. Öyle üzücü ki :( Habere sabah haberlerinde rastladım, ilk kelimeleri duyunca malesef ki dayanamam diye hemen geçtim... Başımızı kuma gömmekle olmuyor ama böyle üst üste haberleri dinleyip, görüntüleri görünce benim ruh sağlığım bozuluyor :(

    Sırf insanlar yüzünden sokaklara düşmüş, bizim bilinç yoksunluğumuz yüzünden zaten zar zor hayatta kalmaya çalışan hayvanlara yapılan işkenceler yetmez gibi bir de üstüne deney yapılması kabul edilebilir bir şey değil...

    Ülkemizin neresini tutsak elimizde kalıyor. Ne yapacağız bilmiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir kaos ortamı; kimin ne yaptığı belli değil. Birisi de çıkmış "robot lobisi" demiş; iyice traji-komik...Gülsem mi ağlasam mı bilemedim gerçekten.

      Sil
  3. ya bu aralar hep hayvanlara vahşet haberleri...akıl, ruh sağlığı kalmayacak yakında bende!:( valla korkuyorum kendimden:( benim bir çözümüm var bu işler yürüyüşle (yürüyenlerin ayağına sağlık o ayrı) imzayla (ki ben de imzaladım) olmaz, nasıl olur? diyeceksin haklı olarak...

    Kill Bill filmini izledin mi bilmem, oradaki gibi gizli bir örgüt - 10 kişilik olsa yeter- kuracaksın, Kediye, köpeğe, ata işkence yapan, öldüren, tecavüz edenlerin peşine düşecek bu örgüt, gizli gizli, sessiz ve derinden- bulacak, kafasına sıkacak. Kesin ölüm. Boynuna da 'suçu hayvanlara işkence' ve örgütün adı yazılacak.

    Sonra ne mi olacak? 3 - 5 kişi böyle gebertilmiş olarak bulunsun, gazetelere çıksın, herkes duysun, bıçak gibi kesilir. Hiçbir psikopat bir daha kediye, köpeğe ilişmeye cesaret edemez. Hatta caydırıcı olsun diye gebertikten sonra Meksika'daki uyuşturu çeteleri gibi kafalarını da keseceksin. Bak bir daha yapıyorlar mı?

    Çok mu caniyim..? valla benim çözümüm bu hayvana acımyaana ben de acımam ..

    sarı kavanoz da, mor kek tabağı da harika olmuş eline sağlık:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç de cani değilsiniz, tam da içimden geçenler öyle. Gönüllü olarak o takım içinde yer alabilirim bile:) Çünkü hapis cezası falan - kabul görürse tabi- çok da caydırıcı değil. Ama hiç yoktan iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bugün Tuna Arman çok güzel bir twit geçmiş, demiş ki "Deney toplum yararına yapılacaksa niye suçsuz hayvanlar seçiliyor? Çocuk tecavüzcülerini hapiste besleyeceğimize onlara yapılsın." Beğeniler için de teşekkür ederim, sevgiler..

      Sil
  4. bu karmaşada insana huzur veren hobileri oluyor değil mi? kavanozların rengine bittim, tarçın eki de çok hoş durmuş. elinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kaçış noktası hobiler oluyor; teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Çok güzeller ama bunlar Ayçacım,emeğine sağlık,ben hala kullanmadım bu arada evin dekorasyonundan sonra inşallah :)
    Kadıköy'de ki etkinlikte bizde yerimizi alırız kısmetse,sessiz kalmak insana ağır gelir...
    Bu tapeler harika babacığımmm diyerek noktalıyorum yorumumu,sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ben de kıyamıyorum yaptıklarımı kullanmaya; sürekli erteliyorum falan:D Biz de bir aksilik olmazsa Pazar günü orada olacağız. Bir elin nesi var iki elin sesi var misali görevimizi yerine getireceğiz. Sağımız solumuz tape, ne ala memleket:).. Sevgiler Aylin'cim.

      Sil