17 Ocak 2014 Cuma

Modaya uyan kavanozlar ayaklanmışlar!

Kavanoz boyamaca furyasına geçtiğimiz günlerde katılmıştım; eksik kalmayayım:) Burada paylaşmıştım hatırlarsanız. Çok keyifliymiş ama biraz da zahmetli. Aman olsun.. Hayatta zahmetsiz bir şey mi var! Bizim kutular da boş çıkınca el mahkum bileğe kuvvet diyeceğiz:)





Canım annem bana bir erişte/makarna makinası aldı. Hamur açma işi biraz hafifledi dolayısıyla. Hem de kalınlık farklılığı sorunu ortadan kalkmış oldu.




Bu minik kavanoza bayıldım ben. Çok amaçlı ister pudra şekeri ister pul biber istersem de tarçın için kullanabiliyorum. Bizim ailede kavanoz hastalığı vardı son 1 yıla kadar. Annem sağolsun içi boşalan her türlü kavanozu zulasına atardı. O zamanlar bir ton laf ederdik at bunu at şunu diye. Ben nerden bileyim zamanı gelince işime yarayacaklarını:P.. Şimdi evde elime geçirdiğimi boyuyorum.




Çok kavanoz paylaştım bu gece kesin rüyama girip beni kovalayacaklar. Onlar gelmeden ben gidiyim.
İyi geceler; sevgiyle kalın...





8 yorum:

  1. ben bunlara bayıldım bende istiyorummmm hem de çok istiyorummmm!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu oldum beğenmene, teşekkür ederim:)

      Sil
  2. nasıl boyanıyor anlatacak mısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cam-porselen boyası ile ponpon fırça kullanarak boyuyorum. Boya işleminden sonra sabitlemek için fırınlıyorum. Bu işlemden sonra dekopaj ve/ veya hamur kabartma tekniği uyguluyorum. Son aşama vernikleme oluyor.

      Sil
  3. Emeğinize sağlık Dekupaj tekniği uygulasak üzerine dekupaj tutkalı sürsek yeterli olmazmı illa verniklemk gerekli.ben kavanozunu öyle yaptım yıkamaya korkuyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; açıkçası dekopaj tutkalının vernik olmadan yıkamaya dayanıklı olacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla özellikle dekopaj ve hamur kabartma yapmışsam mutlaka vernikliyorum. :)

      Sil
  4. Merhaba emeğine sağlık cok güzel olmuş bu cupcake süsleri ve stiker nerden bulabilirim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, desenleri internetten buluyorum ya da hazır dekopaj kağıtlarından alıyorum.

      Sil